עוגיות השושנים האהובות של אמא מתכון ותיק ואהוב על כולם –
מתכון באדיבות שיר סוויסה
החומרים לבצק:
200 גר חמאה בטמפ בחדר
1 שמנת חמוצה
3 חלמונים
350 גר קמח
כפית אבקת אפייה.
חומרים למילוי-
3 חלבונים
1 כוס סוכר
80 גר אינסטנט פודינג
עוגיות השושנים של אמא
אופן הכנה:
הבצק-
1. את החמאה שמים בקערת המיקסר ומרככים אותה עם וו גיטרה. מוסיפים שמנת חמוצה ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את החלמונים.
2.מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים באיטיות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3. יוצרים כדור ועוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר ל 4 שעות (עדיפות ללילה שלם)
למילוי-
1.מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף ומוסיפים את הסוכר. ממשיכים לערבב ומוסיפים את הפודינג עד לקבלת קצף יציב ודביק.
2. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו ל 4
3. מרדדים כל חלק למלבן גדול
4.מורחים רבע מהמילוי ומגלגלים לנקניק וחותכים לעובי של 1 סמ
5.מניחים את העוגיות על מגש אפייה כשהמילוי כלפי מעלה והמרווחים שווים בין העוגיות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות במשך 20-25 דק.
אחסון-כלי אטום ולא במקרר
הערה-כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן רכות מאד! כשהן מתקררות הן מתקשות
בתאבון