קטגוריות
עוגות עוגות פרווה ראש השנה

עוגת דבש מהממת עם ציפוי אגוזים בקרמל

רותי ביטון

עוגת דבש מעולה בטופינג אגוזים בקרמל

עוגת הדבש הכי מיוחדת שיש
ותודה על המתכון הנפלא באדיבות רותי ביטון המוכשרת 
החומרים :
לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 או סיר פלא
3 תבניות אינגליש
 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
 1 כפית אבקת אפייה
 1 כפית סודה לשתייה
 4 כפיות קינמון טחון
 1/2 כפית ציפורן (לא חובה)
1/8 כפית ג’ינג’ר טחון
 קמצוץ הל טחון
מעט אגוז מוסקט מגורד
 חצי כפית מלח
1 כוס (240 מ”ל) שמן
1 כוס (320 גרם) דבש

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

 חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (240 מ”ל) קפה נמס חם (1 כפית גדושה קפה נמס מומסת בכוס מים רותחים ללא חלב)
 גביע (200 מ”ל) יוגורט 3% (ניתן להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים)
 רבע כוס (60 מ”ל) וויסקי/רום/ברנדי
לפיצוחים בקרמל:
 100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום (120 גרם)
1/4 כוס דבש (80 גרם)
2 כפות שמנת מתוקה (30 מ”ל)
1/2כוס אגוזי פקאן (100 גרם)
 1/2 כוס אגוזי לוז קלופים וקלויים (100 גרם)
 1/2כוס אגוזי מלך (100 גרם)
1/2 כוס אגוזי קשיו

עוגת דבש מהממת עם ציפוי אגוזים בקרמל

אופן ההכנה:
– [ ] מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות.
– [ ] מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן.
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בעזרת מזלג.
– [ ] בקערת המיקסר מערבלים יחד את השמן, הדבש, הסוכר (לבן וחום),
הביצים, תמצית הווניל, הקפה החם, היוגורט (או מיץ התפוזים) והוויסקי.
– [ ] מוסיפים את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומעבירים לתנור

לתבנית קוגלהוף גדולה משך האפייה יהיה כשעה.

לחלוטין לפניי החילוץ מהתבנית.
– [ ] מכינים את תערובת הפיצוחים:
– [ ] בסיר על אש בינונית מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב,
עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים שמנת מתוקה,
מרתיחים 5 דקות עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
– [ ] מוסיפים את כל סוגי האגוזים ומערבבים היטב. מצננים מעט. ומורחים על העוגה לאחר שהצטננה
העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים לחים. יש לצנן
לחלוטין לפניי החילוץ מהתבנית.
– [ ] מכינים את תערובת הפיצוחים:
– [ ] בסיר על אש בינונית מחממים חמאה, סוכר חום ודבש תוך כדי ערבוב,
עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים שמנת מתוקה,
מרתיחים 5 דקות עד שהתערובת הופכת לרוטב טופי סמיך ומסירים מהאש.
– [ ] מוסיפים את כל סוגי האגוזים ומערבבים היטב.
מצננים מעט.
ומורחים על העוגה לאחר שהצטננה

עוגת דבש מהממת עם ציפוי אגוזים בקרמל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *