בקלאווה-
מרכיבי המנה –
בצק פילו מופשר
100 גרם חמאה או שמן לפרווה
4 כוסות אגוזים מכל סוג טחונים גס
3 כפות סוכר
2 כפות דבש
מעט קינמון ציפורן והל
מכינים סירופ-
כוס וחצי סוכר
רבע כוס דבש
כוס ורבע מים
מיץ לימון
מקל קינמון
מי ורדים
בקלאווה קלאסית מלאה באגוזים ודבש
הכנת המנה-
נערבב אגוזים עם דבש, סוכר ותבלינים
נבריש תבנית בשמן או חמאה
נבריש עלים ונניח אחד על השני 5 עלים
נפזר חצי מהאגוזים
נמשיך עם עוד 3 עלים ושוב נפזר אגוזים
שכבה אחרונה עוד 5 עלים מרוחים .
נחתוך לקוביות
נאפה בתנור 180 מעלות חצי שעה 4- דקות
נבשל את הסירופ עד שיסמיך ונקרר.
נשפוך מעל הבקלאווה
סירופ קר על מאפה חם