קטגוריות
חגים עוגות פרווה ראש השנה

בקלאווה קלאסית מלאה באגוזים ודבש

Shoval Cohen Mordechay

בקלאווה-

מרכיבי המנה –

בצק פילו מופשר

100 גרם חמאה או שמן לפרווה

4 כוסות אגוזים מכל סוג טחונים גס

3 כפות סוכר

2 כפות דבש

מעט קינמון ציפורן והל

מכינים סירופ-

כוס וחצי סוכר

רבע כוס דבש

כוס ורבע מים

מיץ לימון

מקל קינמון

מי ורדים

בקלאווה קלאסית מלאה באגוזים ודבש

הכנת המנה-

נערבב אגוזים עם דבש, סוכר ותבלינים

נבריש תבנית בשמן או חמאה

נבריש עלים ונניח אחד על השני 5 עלים

נפזר חצי מהאגוזים

נמשיך עם עוד 3 עלים ושוב נפזר אגוזים

שכבה אחרונה עוד 5 עלים מרוחים .

נחתוך לקוביות

נאפה בתנור 180 מעלות חצי שעה 4- דקות

נבשל את הסירופ עד שיסמיך ונקרר.

נשפוך מעל הבקלאווה

סירופ קר על מאפה חם

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *