![](https://mommyfood.co.il/wp-content/uploads/2021/10/244751267_132968615725735_9056171866841615087_n-225x300.jpg)
גילה כהן-אבני
עוגת פרג מעולה,
לפי מתכון של ישראלה אזולאי המדהימה![❤](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ted/2/16/2764.png)
ובקלי קלות..
![❤](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ted/2/16/2764.png)
![♥](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t2d/2/16/2665.png)
עוגת פרג של ישראלה אזולאי
מרכיבים-
4 ביצים
11/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
כוס קמח
שקית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
כוס קוקוס
כוס פרג טרי טחון
גילה – הוספתי ליבשים: גרידת לימון, אגוזים שבורים (אפשר גם צימוקים בהירים קטנים)
כוס מיץ תפוזים/שמנת של פעם
אופן הכנה –
מקציפים ביצים עם סוכר,מוסיפים בזרזיף השמן.
מוסיפים לקערת הביצים את היבשים לסירוגין עם כוס מיץ תפוזים, מערבבים היטב. מעבירים ל- 2 תבניות אינגליש מאורכות.
אופים בתנור חם כ-25 דק’ ב-180 מעלות, כשהעוגה מתקררת בוזקים אבקת סוכר.…או מצפים בגאנש טוב
ציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
*ממיסים יחד ומוזגים (אפשר במיקרו כ-דקה)
ציפוי נוסף 3/4 כוס מים – נותנים בקלחת ומוסיפים
4 כפות סוכר
* מערבבים וממיסים, מוסיפים (הסוכר נמס מהר יותר במים)
50 גרם שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כפית נס קפה
*מערבבים יחד עד להמסה חלקה, ומכבים להבה.
מוסיפים: קוביות של 1/3 נטורינה או חמאה, בוחשים ומוזגים על העוגה.