קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

עוגת קצף וקצפת

 

קרדיט תמונה – Lia Shamay
עוגת קצף וקצפת העוגה הכי טעימה שיש מתכון של חנה שאולוב
המרכיבים – לבצק –
100 גרם חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות גדושות סוכר
1.5 כוסות קמח תופח
לקצף-
4 חלבונים
1/3 1 כוס סוכר
לקרם –
שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
כף נס קפה
פודינג וניל
קרם שוקולד –
להמיס 50 גר’ שוקולד מריר עם כפית שמן
תבנית עגולה 26
אופן ההכנה-
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק ויציב מאוד .
לשטח על תבנית עגולה עם נייר אפיה – לזלף את הקצף בגודל התבנית העגולה . ולאפות שעה על 150 מעלות עד שהקצף נעשה יבש ויציב.
מכינים בצק פריך לתחתית העוגה –
ללוש את חומרי הבצק ביחד ולשטח בתבנית שאפינו בה את הקצף אפיה ב- 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.
מקררים את הבצק.
מכינים קצפת מקציפים שמנת מתוקה / צמחית,חלב ואינסטנט פודינג וניל ,מוסיפים גם נס קפה.
מורחים את הקצפת על הבצק ומניחים מעל את הקצף המרנג האפוי ומקשטים בסירופ שוקולד.
העוגה טעימה יום אחרי במקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *