כבר בדקתי כמה מתכונים וזה הכי מעולה שהכנתי
בייגלה אמיתי ירושלמי
המרכיבים-
קילו קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים 20 גרם
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס שמן זית
כף מלח
3 כוסות מים
הציפוי –
300 גר שומשום אפשר מלא
3-4 כפות מים + כף סוכר חום
אופן הכנה –
נכניס לקערת המיקסר את המרכיבים נלוש 10 דק.
עד שנקבל בצק אחיד חלק וגמיש.
נשים בצד להתפחה שעה . נוריד נפח הבצק ונתפיח עוד חצי שעה.
נחלק 20-15 כדורים .נכסה במגבת ל- 10 דקות.
נקח כל כדור ונעשה חור באמצע עם האגודל ואז נרחיב את החור תוך כדי סיבוב ליצירת בייגלה אליפסי.
נכין מראש את הציפוי בקערה נערבב היטב שומשום סוכר ומים.
נטבול כל בייגלה בציפוי השומשום מכל הצדדים ונניח על גבי ניר אפיה.
נתפיח שוב 30-40 דקות
לחמם תנור 190 מעלות טורבו אפייה של 20-30 דקות.
בייגלה ירושלמי ממש כמו המקורי