עם כל ההתקררויות…מרק מרוקאי..סולת ומלא שום..נקרא מרק אנטיביוטי
רק בריאות
מאת – דליה בן חמו
המרכיבים למרק –
2-3 שיני שום כתוש
מעט שמן זית
מלח פלפל שחור
כורכום
כוס וחצי סולת
חצי חבילה כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
מטגנת את השום עם מעט שמן זית
מוסיפים מים רתוחים…7-8 ספלים
או לחילופין מוסיפים מים מהברז ומביאים לרתיחה
מוסיפים למים כפית מלח
מעט פלפל שחור…
ומעט כורכום..
לתוך המים שופכים בתנועה סיבובית
כוס וחצי סולת…
מוסיפים למרק כחצי חבילה כוסברה
מבשלים על הגז כרבע שעה..עד 20 דקות והמרק מוכן
הערות למרק…
ניתן להוסיף שום לאוהבים..
לא מומלץ מרק עוף..רק מלח..וכמובן לתקן טעמים, לא להגזים עם פלפל שחור
חשוב לערבב היטב כששופכים את הסולת..
אחרת יווצר גוש.. !!
אם נהיה סמיך..ניתן לדלל במים חמים
השום, שמן זית, וכורכום…וכוסברה…תרופות מהטבע
בתאבון
תגובה אחת על “מרק חשו מרוקאי – מרק סולת טעים ומחמם”
אמא שלי הייתה מכינה עם ראש שום ומעט פפריקה לקישוט נסו ותיווכחו טעיםםםם