קטגוריות
חגים טבעוני עוגות עוגות פרווה עוגיות ראש השנה

בקלאווה מסובבת פרווה

ליטל אשואל

 

קינוח פרווה הכי טעים שיש

אין על בקלאווה והיא משגעת ❤️

מאת – ליטל אשואל

המרכיבים –
1 חבילה בצק פילו של שמרית
150 גרם אגוזי מלך
150 גרם פקאן טבעי
100 גרם פיסטוק גרוס
1 כף שטוחה קינמון
חצי כוס סוכר חום
רבע כוס סוכר לבן
100 גרם שמן או נטורינה מומסת

לסירופ:
1 וחצי כוסות סוכר
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

~ מכינים תחילה את הסירופ כדי שיתקרר. מבשלים סוכר ומים עד ליצירת סירופ מעט דביק.

~ במעבד מזון טוחנים תחילה אגוזי מלך ופקאן ורק בפולסים האחרונים מוסיפים פיסטוק גרוס ( משאירים קצת פיסטוק בצד שלא טוחנים עבור הקישוט) , שני סוגי סוכר וקינמון. ממשיכים כמה פולסים נוספים עד שהאגוזים טחונים דק.

~ לוקחים בכל פעם שני דפי פילו: מניחים דף אחד, מושכים אותו בנטורינה מומסת ומניחים עליו דף נוסף גם אותו מושכים בנטורינה מומסת. עם סכין חוצים לשניים כך שיהיו לנו שני דפים לאורך.

~ ממלאים בכף גדושה מתערובת האגוזים את החלק הקרוב אלינו מקפלים משני הצדדים ומגלגלים.

~ מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה צמוד מושכים בנטורינה מומסת ואופים ב180 מעלות למשך 25-30 דקות להשחמה יפה.

~ יוצקים את הסירופ כאשר המאפה עוד חם ומפזרים פיסטוק גרוס❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *