עוגת שזיפים בחושה – עוגה מעלפת לקיץ
מאת – גלית הכהן טולדנו
המרכיבים-
100 גרם חמאה/תחליף חמאה לפרווה
כוס סוכר
4 כפות שמן
3 ביצים
120 מ”ל שמנת מתוקה/צמחית
כוס ו 3/4 קמח תופח
5 שזיפים סנטה רוזה
לחתוך ל – שמיניות
+2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
כף רום
אופן ההכנה –
תערובת עוגה – לערבב לפי הסדר – חמאה סוכר ,שמנת , שמן ואחר כך את הקמח עד לקבלת תערובת חלקה.
לערבב שזיפים עם סוכר וברנדי רום ולהשהות בצד לפני הכנת העוגה .
לשמן תבנית 24 לשפוך את הבלילה של העוגה .
לסדר את השזיפים מלמעלה .
להכניס לתנור 160-170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.