בייגלה ירושלמי אוורירי
מתכון מאת – גלית הכהן טולדנו
המרכיבים –
1 ק”ג קמח לבן מנופה
15 גרם שמרים טריים
4 כפות כוס סוכר
ביצה
כף חומץ
1/4 כוס שמן זית איכותי
550 עד 600 מ”ל מים
כף מלח
אופן ההכנה –
לערבב את היבשים בוו לישה ,
להוסיף בהדרגה את המים והחומץ ולאחר הטמעת המים להוסיף את המלח וללוש 8 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
לתת מנוחה עד הכפלת הנפח.
להוריד את הנפח, ולהתפיח שוב עד הכפלה.
לחלק לכ 17 כדורים שווים, ולתת מנוחה של רבע שעה.
ליצור בייגלים על נייר אפייה משומן קלות.
להתפיח עד כפי 2.
למרוח ביצה מהולה בחצי כפית סוכר ו2 כפות מים קרים עם רבע כפית סודה לשתיה ולפזר בנדיבות שומשום מלא ולאפות 220 מעלות עד להזהבה, בתאבון!