עוגת שזיפים עם בצק גבינה לבנה
מהמטבח האיטלקי
מאת – Judy Palti
המריכיבים –
כוס מידה אוניברסאלית 240 מ”ל .
8 שזיפים
4 ביצים
1 כוס סוכר
גביע גבינה לבנה 5% 250 גר’
שתי כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כוס שמן
אופן ההכנה –
לחמם תנור ל 170 מעלות טורבו.
לשמן ולקמח תבנית עגולה בגודל 26 .
לחתוך 3 שזיפים לקוביות. את שאר השזיפים הנוספים לחתוך
לפלחים .
להקציף את הביצים השלמות עם הסוכר עד לקבלת בלילה בהירה
ותפוחה.
להוסיף את השמן, הגבינה ולבחוש לבלילה חלקה.
להוסיף את הקמח ואבקת האפייה.
להוסיף את קוביות השזיפים לבצק המוכן,
ולהעביר לתבנית המשומנת.
את פלחי השזיפים הנותרים לסדר בעיגולים על משטח הבצק העליון. לפזר 2 כפות סוכר עלפלחי השזיפים.
לאפות כ- 35 – 45 דקות.
10 תגובות על “עוגת שזיפים עם בצק גבינה לבנה מהמטבח האיטלקי”
תודה רבה
2 כפיות
2 כפות אפיה ? בטוח? זה לא הרבה ל 2 כוסות קמח?
אולי 2 כפיות אפיה?
מה אפשר לשים במקום גבינה שיהיה פרווה
מיץ
תודה על כל המתכונים
תודה רבה על המתכונים מוצלחים מאוד
ממש נעים לשמוע
איזה גודל תבנית?
24