עוגה בחושה עם קרם גבינה לבנה
מאת – Judy Palti
המרכיבים –
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
שליש כוס מים חמים
1 שקית סוכר וניל.
1 כף מיץ לימון, גרידת לימון שלם.
לקרם הגבינה:
250 גר’ גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה 9%
3-4 כפות חלב
2 כפות שטוחות פודינג וניל
1 ביצה
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה –
לחמם תנור ל-165 מעלות טורבו, לשמן תבנית בקוטר 26 או מרובעת.
כוס מידה של שתייה חמה.
בקערה להקציף ביחד את הביצים, הסוכר וסוכר וניל, עד שמתקבלת
בלילה בהיר ותפוחה.
להוסיף את השמן באיטיות לבלילה תוך כדי
ההקצפה.
לנפות את הקמח עם אבקת האפייה ולהוסיף לבלילה לסירוגין
עם המים החמים.
להעביר את הבלילה המוכנה לתבנית המשומנת.
באותה קערה לשים את כל מצרכי הקרם ולערבב לבלילה חלקה.
בעזרת שתי כפות לחלק את קרם הגבינה מעל הבצק שבתבנית.
לערבב עם קיסם עץ את קרם הגבינה בבצק הבחוש, כמו בעוגת שיש.
לאפות כ- 30-40 דקות, עד הזהבה קלה.
הגבינה יכולה עדיין להיות מעט רוטטת אולם מתגבשת לאחר
שמתקררת. מומלץ לזרות עליה אבקת סוכר.
3 תגובות על “עוגה בחושה עם קרם גבינה לבנה פשוט נפלאה”
הכנתי לשישי שבת את העוגה הבושה עם גבינה יצא יפה באפיה ,יותר מאוחר נטעם את העוגה עם הקפה תודה על המתכון שבת שלום.
מעולה וטעים
חייבים בטורבו ? או אפשרי גם חום תחתון , עליון ?