ספינג’ בשיטה מרוקאית – וואו תקשיבו ! יוצא קראנץ מבחוץ ואוורירי חלום מבפנים
המתכון של איב מור:
סוף סוף הגעתי לשיטה המדוייקת להכנת ספינג’ ויצא מושלם
מכינים בשני סירים
זה השיטה המרוקאית
הסיפור של שני סירים הוא שבמרוקו לאיש שהיה מוכר הספינג’ היתה מחבט גדולה כשהיא מונחת על האש בשיפוע שהצד הקרוב לאופה עם מעט שמן היה מתחיל לטגן ומזיז את הספינג’ לצד השני איפוא שהיה יותר שמן והופך כדי להשלים הטיגון
בבית אן לנו אפשרות .אז משתמשים ב 2 כלים.
בהתחלה במחבט עם קצת שמן ושולחים לכלי עם שמן עמוק יותר והופכים .
המרכיבים-
חצי קילו קמח
2 שקיות סוכר וניל
כף שמרים יבשים
חלמון
כף ערק
מים- כוס ו3/4 כל קמח סופג אחרת
חצי כף מלח
אופן ההכנה –
לערבב הכל אפשר בלישה ידנית . הבצק צריך להיות במרקם שאפשר לעבוד איתו ולא דליל מדי.
לשה היטב כמה דקות מוסיפה מעל הבצק חצי כף מלח ומכסה למנוחה 10 דקות
שוב לשה היטב לפחות 10 דקות
מתפיחה שעה.
יוצרת עיגולים שנחים על מגש משומן ושוב מנוחה חצי שעה
מחממת מחבת עם שמן לא עמוק ולא לחביתה ככה באמצע ומחממת במקביל סיר עם שמן עמוק .
מתחילה לטגן במחבת כשהצד בתחתית תפס צבע הופכת לסיר להמשך הטיגון .
וואו תקשיבו ! יוצא קראנץ מבחוץ ואוורירי חלום מבפנים בהצלחה
2 תגובות על “ספינג’ בשיטה מרוקאית – וואו תקשיבו ! יוצא קראנץ מבחוץ ואוורירי חלום מבפנים”
יצא מהמממממ קג קמח נגמר עם תה עם נענע
ממש הכי כיף לשמוע חג שמח