קטגוריות
Uncategorized חגים טבעוני צמחוני

איזה יופי!! עוגת שכבות כרוב ממולא

 

Tali Davidov

עוגת שכבות כרוב ובצל ממולא

מאת – טלי דוידוב

המרכיבים – 
למילוי הכרוב:
1 וחצי כוסות אורז שטוף
2 עגבניות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
3 עלי סלרי
בצל גדול
2 שיני שום
2 כפות רסק
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ לימון סחוט
תיבול:
1 כף שטוחה מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף מלאה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
1 כף מלאה מרק עוף
לרוטב:
בקערה בנפרד שמים 2 כוסות מים חמים ומוסיפים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף מרק עוף
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
2 כפות רסק.
אופן ההכנה –
קוצצים את הירקות של המילוי , ואת העגבניות מגרדים (אפשר את כל הירקות בבלנדר) . נשים בקערה ביחד עם האורז ונתבל.
מרתיחים בסיר עמוק כרוב לבן ומקלפים כל פעם מה שהתרכך. חוצים לחצי את העלה ומתחילים למלא.
מסדרים בתחתית הסיר עלי כרוב , תפוח אדמה פרוס דק לעיגולים
ומעל שכבת עגבניות פרוסות.
מסדרים את הכרוב הממולא בשכבות.
לאחר מכן שופכים מלמעלה על הממולאים את הרוטב שהכנו לפני ומבשלים כ30-40 דקות על להבה בינונית .
מומלץ בשלב הזה לתת לתבשיל “לנוח” לפחות כחצי שעה לפני שהופכים.
להניח צלחת זכוכית מעל הממולאים בסיר,
ולהפוך את התבשיל לקערה גדולה שיצא כך👇
Tali Davidov

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *