קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי צמחוני

קיש פטריות, בצל וגבינות מהמם

Miri Blau
קיש פטריות, בצל וגבינות
תבנית קוטר 26
מאת – Miri Blau
המרכיבים – 
לתחתית הבצק:
200 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה/ מחמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
1 חלמון ביצה
2-3 כפות מים קרים
לתערובת המילוי:
בצל פרוס דק לחצאי עיגול (בצל סגול משדרג ממש, הפעם לא היה לי זמין)
1 סלסלת פטריות טריות
2 כפות גבינה לבנה
4 כפות גבינה צהובה מגורדת
1 כף קמח לבן
2 ביצים
גבינה צהובה לפיזור מתחת
אופן ההכנה –
מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
לערבב את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת בצק פירורי, להוסיף את החלמון והמים ולעבד לבצק אחיד ונוח.
ליצור כדור ולעטוף בניילון נצמד, להניח במקרר לחצי שעה.
לרדד ולשטח בתבנית.
לחורר עם מזלג מספר חורים על הבצק.
לאפות כ7 דקות.
להוציא מהתנור ולצנן מעט.
להכנת המלית:
לחמם מחבת עם כף שמן ולטגן את הבצל והפטריות עד להזהבה קלה.
לצנן.
לערבב עם הגבינות, ביצים, קמח,מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט.
מפזרים גבינה צהובה על הבצק ומעל שופכים את התערובת.
אופים על 180 מעלות כ30-35 דקות עד להזהבה יפה ויציבה.
בהצלחה!!!
  • Miri Blau

תגובה אחת על “קיש פטריות, בצל וגבינות מהמם”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *