סמבוסק חומוס עירקי
ריח הבצק מטורף!!!
מאת – Hani avivi
המרכיבים –
בצק הסמבוסק:
1 ק”ג קמח
חצי כוס שמן
2 כפות סוכר
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מים
למלית:
3 בצלים גדולים
חצי קילו חומוס
2 כפות גדושות כמון
כפית פפריקה חריפה
כפית גדושה כורכום
פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
אופן ההכנה –
נשים את כל מרכיבי הבצק למעט המים והשמן בקערת המיקסר.
נתחיל ללוש ונוסיף את המים.
לאחר מכן נטמיע את השמן בבצק ונסיים לישה.
ניתן לבצק לנוח שעה ובנתיים למלית.
נקצוץ את הבצלים ונטגן שיהיו שקופים ורכים.
נבשל חצי קילו חומוס, עד שיהיה רך.
לאחר שמוכן נוציא ונמעך, לא לטחון שישארו חומוסים גרוסים.
נערבב את החומוס והבצל בקערה ונתבל.
לקרר לפני המילוי חובה!
לפתוח את הבצק, לרדד, לקרוץ לעיגולים ולמלא כף גדושה מהמלית.
לסגור טוב מצד אחד לצד שני לכדי “חצי ירח” ולהדק טוב עם האצבעות.
להכין תבנית עם נייר אפייה ולשים בתבנית.
לחמם סיר עם שמן עמוק לטגן את הסמבוסק עד לכדי הזהבה.
אופציה נוספת היא האפשרות לאפות בחום של 190 מעלות 20 דק.
בהצלחה!!!