קציצות מקורמלות עם סילאן
מאת – ואז דנה דיאנה
המרכיבים –
לתערובת הקציצות:
קילו בשר טחון
חופן כוסברה קצוצה
בצל קצוץ
תפוח אדמה קצוץ טוב (מומלץ לטחון)
מלח
פלפל שחור
כורכום
בהרט
מעט שמן
לרוטב :
4 בצלים
חצי כף סוכר
סלסלת פטריות טריות
4 כפות גדושות של סילאן
מעט קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה –
לערבב את הכל בקערה טוב, ולתת לבשר לנוח כשעה.
ליצור קציצות, לצרוב על מחבת ולהניח בצד.
בסיר (סוטאז׳) רחב, נכין את הרוטב.
נטגן את הבצלים בשמן.
ונוסיף את הסוכר עד להזהבה.
לאחר מכן נשים את הפטריות ואת התבלינים.
כאשר הכל בסיר ,
נוסיף כוס מים רותחים ונתן לסיר 3 דקות לבעבע
ולאחר מכן נכניס את הקציצות.
לסגור עם מכסה 20-30 דקות על אש נמוכה ובתאבון!!