המופלטה שלי !
מתכון פשוט וקל
למימונה
תרבחו ותסעדו
מאת – סילביה צרפתי
המרכיבים-
1ק”ג קמח מנופה,
כפית שמרים יבשים,
1כף סוכר
כפית מלח
רבע כוס שמן
מים פושרים
אופן ההכנה-
לתוך קערה לשים כוס מים פושרים, את השמרים ,כף קמח , וכף סוכר , להמסה,
להוסיף את הקמח ,המלח,
והשמן, ומים פושרים בהדרגה ,ללוש לקבלת בצק גמיש , לכדרר כדורים להניח על מגש עם שמן ,
לשמן גם את פני הכדורים לכסות בנילון למחצית השעה, לפתוח כל כדור על משטח משומן , לעלה דק,
במחבת טפלון, להניח מופלטה ראשונה לטגן משני צדדים ואת השאר להוסיף אחת מעל השניה ,על אש בינונית , לא לשרוף ! לדאוג למופלטה בהירה , על ידי הנמכת האש , אם מקפיאים יש למרוח משני צידי המופלטה מרגרינה מזולה ,
ולכסות בנילון ,
חשוב שהכדורים יהיו מכוסים בנילון כל זמן העבודה ,
כל פעם להוציא כדור מתחת לנילון,
בהצלחה ! ורק בשמחות !