עוגת בסבוסה מלבי
מאת – ירדנה ג’נאח
בסבוסה במילוי מלבי עוגה מטורפתתתת❤ תודה לאהרונה חוטה על התרגום מערבית לעברית
המרכיבים –
כוס מדידה חד פעמי לשתיה חמה .
לסירופ –
שתי כוסות סוכר
שתי כוסות מים ופרוסת לימון
למלבי –
ליטר חלב
אריזת שמנת מתוקה
סוכר וניל
6 כפות קורנפלור
כמה טיפות מי ורדים
לעוגה –
ביצה
סוכר וניל
אבקת אפייה
גרידה מלימון אחד
גביע יוגורט
3/4 כוס שמן
2 כוסות סולת
1 כוס קוקוס
אופן ההכנה –
בתוך סיר לערבב את החלב השמנת המתוקה, מעט סוכר הוניל , הקורנפלור ומי הורדים . לערבב עד להסמכה ולהניח בצד.
בבלנדר לערבב : את הביצה, סוכר הוניל, אבקת האפייה, גרידת הלימון, היוגורט ,והשמן.
להוריד מהבלנדר ולערבב ידנית את הסולת והקוקוס.
לשפוך לתבנית משומנת 26 חצי כמות מהבלילה .
מעל המלבי ובשארית הבלילה לערבב חצי כוס חלב ולשפוך על המלבי .
להכניס לתנור על 180 מעלות כ35-40 דקות .
לאחר האפייה לשפוך מעל את כל הסירופ ולקשט.