אני מכינה ומקפיאה בקופסאות
מלאווח בייתי הכי הכי
מאת שרון לוי
המרכיבים–
קילו וחצי קמח מנופה
2 כפיות מלח
1 כף סוכר
2 כפות סילאן
2 כפות דבש
4-5 כוסות מים פושרים
למריחה:
200 גר’ חמאה או נטורינה בטעם חמאה/מרגרינה
אופן ההכנה-
להכין בצק במיקסר כל המרכיבים יחד ללוש (בלי המרגרינה ),את המים להוסיף בהדרגה עד שנקבל בצק רך גמיש.
לחלק את הבצק לכדורים בערך במשקל של 100 גרם כל כדור
לפתוח כל בצק לעיגול הכי דק שאפשר
למרוח חמאה/ נטורינה /מרגרינה בטמפרטורת החדר
לגלגל את הבצק לרצועה ולמתוח אותה מעט
לגלגל לשבלול ולסדר בתבנית
להכניס להקפאה
כשרוצים להכין את המלאווח, פשוט מוציאים כשעה לפני ופשוט עם מערוך מרדדים את הבצק לעיגול בגודל המחבת.
ומטגנים
הבצק יוצא עלים עלים
בהצלחה!!!
6 תגובות על “הכנות לתשעה באב – מלאווח ביתי – home made !!!”
היי נראה נהדר וקל לביצוע. שאלתי לא צריך להתפיח? מעניין
לא מה פתאום זה לא שמרים
נראה ממש טוב 🙌
שאלה – זה אותו בצק כמו של ג’חנון?
דומה
יש אפשרות לרדד אותם לפני לעיגולים ולהקפיא שיהיה כבר מוכן למחבט כשרוצים?
בטח