קטגוריות
בשר ראש השנה

בצק ספידי פלא, בורקס ללא מרגרינה

 

מירי משה

בורקסים אליפות

והבצק מהיר ללא מרגרינה

בצק ספידי

מאת מירי משה

ניסיתי מלא מתכונים ובצקים שונים עד שערכתי את המתכון המושלם לבצק המדהים הזה שלא דורש מרגרינה.

במרכז הוא מעט רך ובקצוות קרנצ’י.

המרקם המושלם, הביס המושלם!

(כוס מדידה חד פעמית חמה) אוניברסלי

את הבצק אפשר להכין עם כל מילוי אחר

גבינה, בשר,תפוחי אדמה ועוד .

המרכיבים

לבצק:

2 וחצי כוסות קמח

1 כף חומץ

כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מים חמימים

 

מערבבים הכל לבצק חלק ומניחים בצד.

 

למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון

בצל גדול

3 שיני שום כתוש

תבלינים

בהרט

תבלין גריל

כורכום

פפריקה

צ’ילי חריף

אופן ההכנה

בצק – לשים הכל יחד לבצק חלק.

מניחים למנוחה .

בינתיים

קוצצים את הבצל דק ומטגנים עד להזהבה.

מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומוסיפים מיד את הבשר.

מערבבים ומפוררים היטב את הבשר.

כשהוא מבושל (כשהצבע משתנה) מוסיפים תיבול:

מלח, פלפל ושאר התבלינים זה לפי הטעם שלכם.

מערבבים עוד כדקה שתיים ומורידים מהאש.

מצננים טוב.

ממלאים:

יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומרדדים כל  כדור על משטח עבודה, ממלאים בכף מלאה בשר וסוגרים לצורת חצי עיגול.

מהדקים היטב בעזרת מזלג או עם האצבעות.

מורחים בביצה ומפזרים שומשום.

 

אופים בתנור שחומם מראש על חום 180°

עד שמשחים יפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *