המתכון של קרין גורן מתוך הספר “מתוק בבית”
עוגת קפוצ’ינו קוקוס ואגוזים / אריאלה
כוס מידה אוניברסלית
תבנית אינגלישקייק
אפשר לעשות בתבנית עגולה תכפילו כמות
המרכיבים-
2 ביצים L
חצי כוס סוכר
חצי כוס קוקוס
חצי כוס חלב
חצי כוס שמן
שלושת רבעי כוס קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
חצי כוס אגוזי מלך גרוסים
50 גר שוקולד מריר קצוץ דק
להרטבת שכבות העוגה:
חצי כוס מים רותחים
כפית נס קפה
כפית סוכר
לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה 38% סהכ 250 מ”ל
כף גדושה אינסטנט וניל
3 כפות סוכר
לעיטור:
אגוזים גרוסים/ פתיתי שוקולד
אופן ההכנה-
– נחמם תנור ל 170 מעלות תוכנית אפייה ללא טורבו
– בקערה נטרוף ידנית את הביצים והסוכר
– נוסיף ונטרוף שמן,קוקוס וחלב
– נוסיף קמח ואבקת אפייה ונערבב מעט לאיחוד
– נוסיף ונערבב פנימה אגוזים ושוקולד מריר
– נרפד תבנית בנייר אפייה,נמזוג את הבלילה ונאפה כ 45-50 דק’ עד שקיסם במרכז העוגה יצא יבש
– נצנן היטב ואז נחצה את העוגה ל 2. חלק אחד נעביר לצלחת הגשה
– נערבב מים רותחים עם קפה וסוכר ונמזוג עם כף על העוגה
– נקציף לקרם יציב את מרכיבי הקצפת. נמרח בנדיבות על העוגה . נניח את החלק השני על הקרם,נרטיב בקפה ונמרח קרם
-,נעטר בפתיתי שוקולד ואגוזים גרוסים ונכניס למקפיא לשעה להתייצבות
– נעביר למקרר
תגובה אחת על “העוגה הכי טעימה – עוגת קפוצ’ינו קוקוס ואגוזים”
איזה קוקוס פתיתים חלב קרם?