קטגוריות
Uncategorized עוף קציצות

קציצות עוף ואפונה – זה מעדן של אמא

 

Hila Almoznino
קציצות עוף ואפונה של אמא
מאת – Hila Almoznino
המרכיבים –
חצי קילו חזה עוף טחון
חופן פירורי לחם
ביצה
2 שיני שום מגורדות
חופן כוסברה ופטרוזיליה (או לפחות אחד מהם)
קישוא 1 מגורד דק (לסחוט את הנוזלים)
לתיבול:
כפית שטוחה גריל עוף
חצי כפית פפריקה
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור גרוס
לרוטב:
בצל גדול
כף סויה
2 כפות סילאן
אפונה עדינה
2-3 גבעולי סלרי
שן שום כתושה
לתבל בכף שטוחה מרק עוף וחצי כפית פפריקה
אופן ההכנה – 
בקערה לערבב הכל ביחד טוב טוב.
לשמן נייר אפייה לתבנית וליצור קציצות ולרסס אותם גם בשמן. להכניס לתנור על 180 מעלות עד שהקציצות משחימות.
(אפשר גם לטגן אותן) ולהוציא.
לרוטב :
לטגן בצל עד הזהבה
להוסיף את הסויה , הסילאן והתבלינים ולערבב .
להוסיף בערך כוס וחצי מים ואת האפונה (העדינה) השום והסלרי החתוך ולערבב .
אם צריך להוסיף מעט מלח.
לבשל את הרוטב בערך 20 דק חצי שעה ואז להוסיף את הקציצות. לבשל עוד 20 דק יחד עם הקציצות, אני בשלב הזה הכנסתי את כל הסיר על 180 מעלות לתוך התנור .
*יש להוסיף מים לפי הצורך
*אם רוצים פחות נוזלים יש לבשל ללא מכסה.
ובתאבון- מ ע ד ן !!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *