מגולגלות תמרים
מאת – Shaked Itzhak
המרכיבים –
3 כוסות קמח לבן
250 גר חמאה / או מזולה רכה בטמפ החדר – לא מומסת .
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
רבע כוס כוס מים פושרים
קורט מלח
ממרח תמרים (אפשר גם כל ממרח אחר,שוקולד,חלבה )
אופן ההכנה –
בקערה נערבב את כל מרכיבי הבצק עד איחוד.
ניתן לבצק מנוחה של לפחות חצי שעה.
לאחר מכן נחלק את הבצק ל-2 , ונרדד את שני החלקים על המשטח.
נמרח מהמלית באופן שווה על כל שטח הבצק ונגלגל.
נחרוץ את הבצק לחתיכות שוות לפני האפייה .
נאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות , כחצי שעה עד שהעוגייה נאפתה אך נשארת מעט לבנה.
לאחר האפייה ניתן לעוגיות להתקרר נפריד אותן , ונפזר מעל אבקת אפייה.
בהצלחה !