מתכון לכדורי פירה שניצל
מאת – לימור אוחנה
המרכיבים –
5 תפוחי אדמה
3 כפות קמח
חופן תירס (לא חובה)
2 ביצים
פירורי לחם עם שומשום
תבלינים :
מלח ופלפל שחור לפי טעם
כפית אבקת מרק עוף
כפית כורכום
אופן ההכנה –
בסיר גדול עם מים, להרתיח את תפוחי האדמה עם הקליפה.
אחרי שתפוחי האדמה מתרכחים מקלפים את הקליפה ושמים בקערה גדולה עם התבלינים והקמח.
מועכים את הכל ובידיים רטובות מתחילים ליצור מהעיסה כדורים קטנים.
טובלים בקערה עם הביצים ולאחר מכן מגלגלים בעדינות בפירורי הלחם והשומשום.
מכניסים לקירור בערך לחצי שעה ואז מטגנים בשמן עמוק.
חשוב שהשמן יהיה חם כדי שהכדורים לא יתפרקו בטיגון (מומלץ לשים חתיכת גזר בשמן כדי שהשמן לא ישרף)
בתאבון!!!