מתכון לקציצות דגים חריפות בנוסח מרוקאי
מאת – מיקי איטח
המרכיבים –
לתערובת הקציצות:
קילו של דג טחון (איזה שאתם אוהבים)
צרור פטרוזיליה/כוסברה
3 שיני שום
מלח ופלפל שחור
כפית כמון
כפית כורכום
כף מרק עוף
חצי כף צ’ילי גרוס
2 תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים
כף לימון כבוש קצוץ דק
כף גדושה עריסה מתוקה
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
8 שיני שום קצוץ
מלח ופלפל שחור
כפית כמון
חצי כפית כורכום
כף שטוחה מרק עוף
2 כפות פפריקה בשמן
כף עריסה מתוקה
2 עגבניות מגורדות
בקערה נשים את הדג הטחון ושאר מרכיבי הקציצות.
לערבב טוב טוב ולתת לזה לנוח כמה שעות במקרר.
לאחר מכן, לעשות קציצות ולטגן 3-4 דקות מכל צד.
בנתיים להכין את הרוטב.
לשים את שמן הזית ושיני השום ולאחר מכן את התבלינים ושאר מרכיבי הרוטב.
להוסיף מים לפי הצורך ולסדראת הקציצות.
לפזר פטרוזיליה וכוסברה מעל הקציצות וכל הזמן לנער את הסיר ולהשקות את הקציצות ברוטב.
לתת רתיחה של 15-20 דק’ ואז על אש נמוכה לפחות 40-50 דק’ סך הכל .
ועכשיו אפשר להנות, בהצלחה !