פסטלים תפוחי אדמה ממולאים בבשר ( מומלץ להכין בפסח)
מאת – אילנה לוי
המרכיבים –
לפירה:
6 תפוחי אדמה
חצי צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
מיץ סחוט מחצי לימון
3 ביצים
3/4 כוס קמח מצה עבה
3 כפות קמח תפוחי אדמה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פלפל לבן גרוס
כף אבקת מרק עוף
רבע כפית כורכום
למילוי:
2 בצלים קצוצים
חצי ק”ג בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה –
לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה עד ריכוך.
לקרר, לקלף ולמעוך לפירה.
להוסיף את שאר מרכיבי הפירה, לערבב היטב את כל העיסה ולהניח במקרר ל – 20 דקות לספיגת טעמים.
לטגן במעט שמן את הבצלים הקצוצים עד הזהבה יפה.
להוסיף את הבשר הטחון, והפטרוזיליה ולתבל.
לטגן ולפורר את הבשר על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו לאפור ועוד חמש דקות.
להעביר למסננת להגרת הנוזלים ולקירור מוחלט.
בידיים רטובות לקחת כדור מעיסץ הפירה, למלא, לסגור ואז לשטח מעט.
לטגן בשמן בגובה 2 – 3 ס”מ משני הצדדים.
בהצלחה!!!
5 תגובות על “פסטל תפוח אדמה ובשר אין טעים מזה”
בוקר טוב האם אפשר לאפות במקום לטגן?
אני אפיתי הנחתי בתבנית התנור על נייר אפיה ואפיתי עד להזהבה , אפשר להוציא התבנית בזהירות ולהפוך את כדורי התפו”א לצד שני
מצויין
נראה מעולה ומתאים לפסח, אפשר לרסס תרסיס שמן ולאפות?
תנסי