קטגוריות
Uncategorized בשר

כיסונים מופלאים ממולאים בבשר

כיסונים ממולאים בבשר מבושלים ומטוגנים

מאת – אילנה לוי

המרכיבים – 

לבצק:

קילו קמח

1 כפית שטוחה מלח

1 ו- 3/4 כוס מים (לפי כוס מידה 250 מ”ל)

4 כפות שמן

ביצה

למילוי:

קילו בשר בקר טחון

3 בצלים קצוצים

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 גבעולי סלרי קצוץ

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית כמון

רבע כפית בהרט

אופן ההכנה – 

במיקסר נשים את כל מרכיבי הבצק , נלוש אותו לכדי בצק חלק, ולהניח מכוסה למנוחה של חצי שעה לפחות.

הבצק קצת קשה אבל כך צריך להיות.

ככל שנותנים לו זמן מנוחה ממומשך יותר הוא נעים יותר לעבודה.

המילוי:

בסיר עם מעט שמן לטגן את הבצלים והבשר עד שמעט משחים.

להוסיף את הפטרוזיליה, הסלרי הקצוץ ולתבל.

לטגן ולפורר את הבשר על אש גבוהה עד שמצטמצמים הנוזלים. לערבב כל הזמן.

להעביר למסננת להגרת שאר הנוזלים ולקרר.

לאחר מכן, לחלק את הבצק ל – 6 חלקים.

לפתוח כל חלק לעלה דק, לא צריך לשמן או לקמח, הבצק לא נדבק.

לקרוץ עיגולים, למלא במילוי ולסגור היטב בצביטות.

להניח על מגש מקומח מעט.

להכין סיר עם מים ולהוסיף רבע כפית מלח ו – 2 כפות שמן. כשרותח להוסיף את הכיסונים בנגלות של עד 15 כיסונים.

בכף מחוררת להוציא מהמים כאשר הם צפים (וזה קורה די מהר)

להכין מחבת טפלון או נון סטיק עם כפית שמן , להוציא ישר למחבת ולטגן משני הצדדים על אש בינונית.

מידי פעם להוסיף למחבת כפית שמן ולהמשיך לטגן.

בהצלחה!!

4 תגובות על “כיסונים מופלאים ממולאים בבשר”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *