עוגת חיתוכיות שכבות שאפיתי אתמול!
פריך מלמטה ושוקולד עם אגוזים באמצע, מרנג קוקוס שכבה עליונה.
מאת – נעמי חדד
המרכיבים –
בצק פריך:
4 חלמונים
100 גרם חמאה רכה
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח רגיל
2 כפות שקדים טחונים (אני הוספתי אך לא חייבים)
לאפות חצי אפייה בערך 15 דקות חום בינוני
להוציא מהתנור למרוח ריבה/שוקולד/ ריבת חלב או כל ממרח אחר.
לחלק העליון:
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
100 גרם קוקוס
אופן ההכנה –
במיקסר נשים את כל מרכיבי הבצק הפריך ונלוש לבצק אחיד במינימום זמן .
אנחנו רק רוצים לאחד הכל ולא ללוש כדי שיהיה פריך.
לאפות חצי אפייה בערך 15 דקות על חום בינוני (170 מעלות)
להוציא מהתנור למרוח ריבה/שוקולד/ ריבת חלב או כל ממרח אחר.
בנתיים שהבצק נאפה , מקציפים את ארבעת החלבונים עם הסוכר ולאחר מכן להוסיף את הקוקוס ולהמשיך לערבב ידני כדי לא לשבור את הקצף.
למרוח את המרנג על הממרח שבחרתם ולהכניס לתנור בחום של 170 מעלות במשך חצי שעה.
לבדוק כל פעם אם הקצף משחים במעט, ואם כן אז זה מוכן! בהצלחה!!!
4 תגובות על “עוגת שכבות של פעם – המתכון של אמא”
אפשר גרסת פרווה??
תודה
מרגרינה
האם אפשר אגוזים טחונים עם קצף החלבונים במקום קוקוס?
כן