מתכון לטאקוס ביתי/מיכל שווץ
מספיק ל4 אנשים כנשנוש פותח תאבון.
המרכיבים-
5 טורטיות
שמן
פפריקה
לסלסה-
2 עגבניות
3 שיני שום
חופן כוסברה
רבע פלפל חריף קצוץ
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון, מלח ופלפל
לבשר-
500 גרם בקר צלעות (מס’ 2) טחון
2 בצלים קטנים קצוצים
4 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, כפית אורגנו
אופן הכנה –
לטורטיות
לחתוך 5 טורטיות לעיגולים קטנים (עשיתי עם קורצן הכי גדול שהיה לי, אולי 12 ס”מ קוטר משהו כזה.) למרוח על העיגולים משני הצדדים עם מברשת תערובת מחצי כוס שמן עם כף פפריקה לחמם תנור ל170° ולהניח על רשת התנור כמו בתמונה, להתחיל באפיה ומידי פעם לפתוח את התנור כדי שהאוויר יצא והן לא יתנפחו ולסובב את הרשת כדי שיאפו בצורה שווה, ככה 3-4 פעמים עד שהן מרגישות קריספיות וזהובות.
להוציא מהתנור ולהניח בצד לקירור.
הכנת הסלסה-
2 עגבניות לרסק עם
שום
כוסברה
רבע פלפל חריף קצוץ
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון, מלח ופלפל
ולהכניס למקרר שיתפוס טעמים.
הכנת – בקר הטחון
500 גרם צלעות (מס’ 2) טחון
2 בצלים קטנים קצוצים
4 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, כפית אורגנו
לטגן את הבצל עד לשקיפות ואז להוסיף את השום, מיד לאחר מכן את הבשר והתבלינים ולבשל עד הצטמצמות מוחלטת של הנוזלים וקבלת צבע אפרפר בבשר. זה הזמן לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
הכנת – לאיולי שום לימון וחרדל-
כף גדושה של מיונז
כפית חרדל
כף מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
חצי כפית סוכר
מלח ופלפל
כפית שמן
כף מים
יש לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך!
(בעקרון טאקוס מקורי הולך עם ממרח אבוקדו גוואקמולי, שנמרח בתחתית ועוד כלמיני דברים שמקסיקנים אוהבים אבל במתכון שלי ספציפית לא עשיתי את זה. כי לא היה לי אבוקדו ועוד כלמיני דברים שמקסיקנים אוהבים.)
*מרכיבים את הטאקוס:*
לוקחים טאקו שהכנו מניחים שכבת בשר נדיבה, מעליה לשים סלסה מסוננת מנוזלים ומעל הכל לזלף מהאיולי.
בתאבון! ממכר!!!!