קישואים ממולאים
מהמטבח הסורי של אמא
מאת או לי כרמלי
המרכיבים –
12-15 קישואים קטנים
המילוי –
כוס אורז עגול
רבע קילו בשר טחון
(לצמחוני אפשר לשים חומוס מבושל או עדשים )
מלח
פלפל שחור
מעט שמן
בצל מגורד או מטוגן
עשבי תיבול –
שמיר ,בצל ירוק
נענע יבשה
לרוטב –
שום
מלח
פלפל לבן
מעט מרק עוף
מיץ לימון
נענע יבשה
אופן ההכנה –
מרוקנים קישואים(רצוי קטנים) ומגרדים את הקליפה החיצונית שלהם. להשאיר את התכולה .
אפשר לשים בתחתית הסיר.
לערבב תערובת אורז והבשר .
לשטוף את הקישואים למלא בתערובת אורז, בשר טחון, מלח פלפל שחור וקצת שמן.
לטגן קלות עם מעט שמן בסיר להוסיף כמה שיני שום ומים.
לתבל במלח ופלפל לבן , כפית אבקת מרק לבשל כשעה על אש נמוכה .
בסוף להוסיף מיץ מלימון אחד ונענע יבשה לבשל עוד כ 10 דקות .