פאי סביח זה טעים אש
מרכיבי הסביח אבל בתוך בצק פריך
מאת – שירן אליהו הראל
המרכיבים–
לבצק-
3 כוסות קמח
כפית שטוחה מלח
שני שליש כוס שמן
כוס מים רותחים
מילוי –
טחינה
ביצים קשות
1-2 חציל מטוגן
כחצי כוס גרגרי חומוס
תפוח אדמה מבושל
פטרוזיליה
אופן ההכנה –
בצק-
מערבבים את כל החומרים עד שמתקבל בצק חלק וכשהבצק מתקרר, מרדדים ומניחים בתבנית פאי. אופים כ15 דקות, 180 מעלות ומוציאים. בשאר הבצק ליצור רצועות בצק.
למילוי הפאי-
*טחינה גולמית עם מעט מים וסוכר
*2 ביצים קשות
*חציל מטוגן
*גרגרי חומוס
*1 תפו”א מעוך
*פטרוזיליה קצוצה
וההרכבה-
לאחר שהתחתית היתה בתנור 15 דקות, להניח מעליה לפי הסדר הבא-
טחינה, תפו”א, ביצה קשה, חצילים ומפזרים גרגרי חומוס ופטרוזיליה.
מניחים מעל הכל את רצועות הבצק, מברישים בביצה, מפזרים שומשום ופרוסות שקדים ומכניסים לתנור עד שמחים.
בתאבון🥰