בייגלה ירושלמי
מאת – Maayan Fogel
המרכיבים –
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
כף שום כתוש
כוס וחצי מים
ביצה אחת
30 גרם חמאה קוביות
כפית וחצי מלח
אופן ההכנה –
נתחיל ונשים במיקסר עם וו לישה את היבשים והשום.
לאחר עירבוב קצר נוסיף את המים ולאחר מכן את הביצה .
לאחר שהכל התאחד לכדי בצק נוסיף את החמאה ולאחרייה את המלח.
אם הבצק יבש מעט , להוסיף מעט מים.
להתפיח 45 דקות.
לחלק את הבצק לכדורים, כל אחד 100 גרם (לי יצאו 11).
בכל כדור ליצור חור באמצע,
לטבול במים ובשומשום מעורבב עם מעט מלח וזעתר
ולהתפיח 45 דקות.
לאפות בתנור שחומם ל190 מעלות עד השחמה – כ 15 דקות.
לשידרוג:
ניתן לשים בחור של הבייגלה בצל מטוגן, גבינה כחושה, חלמון ביצה.. לקראת סוף האפייה.
או אפילו למלא את הבצק ולאפות.
בהצלחה !!!