פוטטוס הכי טעימים בעולם באחריות
מתאים לשבועות או לכל יום או חג
מאת – Galit Ben Aharon
המרכיבים –
8-10 תפוחי אדמה מזן איכותי
כפית סודה לשתייה
רבע כוס שמן
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף מיונז
אופן ההכנה –
דבר ראשון מחממים תנור על חום עליון ותחתון ל180 מעלות !!!
לוקחים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים שמנים.
בינתיים ממלאים סיר עם מים רותחים.
אחרי שהמים רותחים מוסיפים כפית סודה לשתיה.
מוסיפים את התפוחי אדמה לבישול של 5-7 דקות !!! ( לא צריך יותר מזה).
בינתיים מכינים בקערה את השמן , עם המיונז והתבלינים ומערבבים.
לאחר הבישול הקצר של תפוחי האדמה, מעבירים שזה חם לקערה.
מערבבים ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
אופים בערך 40 דקות או עד שמוכן.
לבסוף כדאי לפזר מעט פטרוזליה קצוצה ומלא גרידת לימון
שווה לשים, זה חלום !!! להכין מטבל של איולי פלפלים ליד חובה!
בהצלחה!