בצל ממולא ברוטב רימונים
מאת – אריאלה גולדמן
המרכיבים –
6 בצלים גדולים
למלית:
חצי ק”ג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
כוס אורז עגול מושרה שעה ומסונן
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
5 כפות שמן
2 כפות רוטב רימונים
מיץ טרי מחצי לימון סחוט
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
3 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
5 כפות רוטב רימונים
5 כפות שמן
מיץ טרי סחוט מ 1 לימון גדול
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית נענע יבשה
1 עלה דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כוסות מים
5 שיני שום פרוסות דק
אופן ההכנה –
מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי המלית.
יוצרים חתך עמוק לאורכם של הבצלים, ומעבירים אותם לסיר עם מי מלח לבישול של כ-20 דקות (אחרי רתיחה).
מוציאים את הבצלים, מסננים ומניחים לצינון ולאחר מכן
מפרידים לגלדים.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
ממלאים כל גלד בצל בתערובת המילוי, מגלגלים ומהדקים.
מסדרים את הבצלים הממולאים בצורה מעגלית, בשכבה אחת בכלי חסין אש.
~מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.
יוצקים לתבנית של הבצלים, מכסים בנייר כסף ואופים שעה וחצי-שעתיים.
אפשר לבשל על הכיריים על להבה נמוכה ולהניח צלחת חסינת אש על הבצלים כדי שלא יצופו.
בהצלחה!!