עוגת קרבו נדירה – אין אחד שלא יאהב🍫
מאת – מאיה בוטראשווילי
המרכיבים –
200 גרם שוקולד מריר
רבע כוס חלב
5 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
למילוי:
מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
2 כפות פודינג וניל
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ”ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל175 מעלות.
ממיסים שוקולד וחלב, מערבבים ומוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.
במיקסר, מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף רך ויציב.
מעבירים שליש מהשוקולד לקערת המיקסר , מקפלים בעדינות ומוסיפים את כל השוקולד .
אופים כ20 דק’ בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת עד שאפוי .
מקציפים את השמנת, החלב והפודינג וניל ומורחים על העוגה כאשר היא קרה ומעבירים למקפיא להתייצבות למשך שעה .
ממיסים שוקולד ושמנת שופכים על העוגה הקפואה.