טורטיה במלית בשר טחון
מתכון של אילנית בניזרי
המרכיבים–
חבילת טורטיות
מרכיבים למלית הבשר:
1/2 קילו בשר בקר טחון
בצל קצוץ דק
חופן כוסברה קצוצה
½ כפית כורכום
כפית פפריקה
¼ כפית בהרט
מלח לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
לציפוי:
חבילת טורטיות
כפית קמח ומים פושרים ישמש כדבק לסגירת הטורטיה
ביצה טרופה
כוס פירורי לחם מוזהבים עם שומשום
“דבק” הסוגר את הטורטיה
כף גדושה קמח רגיל
כ1/4 כוס מים לדילול
אופן ההכנה-
הכנת המלית:
נטגן בצל עם מעט שמן עד להזהבה, נוסיף את הכורכום והפפריקה ואת ,הבשר הטחון, בהרט,מלח,פלפל שחור והכוסברה ונערבב עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו ,נצנן את התערובת ונטחן בקוצץ מזון ב-3 פולסים.
הכנת ה”דבק”
נכין קערה עם קמח ומים פושרים ונערבב למניעת גושים
הרכבת הטורטיה:
את הטורטיות נחמם כדקה במיקרוגל לריכוך
בקצה הטורטיה נניח כף מהמלית ונסור בצדדים לכיוון המרכז ונגלגל לצורת רולדה, בקצה הרולדה נבריש “דבק” ונהדק.
כל טורטיה נבריש בבלילת הביצים ולאחר מכן נטבול בפירורי הלחם ונטגן בשמן על להבה בינונית משני הצדדים.