כעכים של סבתא עיראקית
המתכון – זמירה גבורה
המרכיבים-
ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
ביצה
כפית מלח
חצי כוס שמן
כ- 2 ורבע כוסות מים או לפי הצורך.
2 כפות חוויאג’ לאפייה – יש לקנות בחנות תבלינים – זה לא חוויאג’ למרק !!!!
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר לערבב קמח סוכר שמרים, להוסיף מים .
ללוש מעט , להוסיף שמן מלח ותבלין, להמשיך וללוש לבצק רך ונעים, מים כמה שנכנס בבצק , הבצק צריך להיות רך ונעים.
להתפיח עד הכפלה
לקרוץ מהבצק כדורים קטנים לגלגל לכעכ,
למרוח ביצה שומשום ,
לאפות עד השחמה ,
תהנו