קטגוריות
בשר קציצות ראש השנה

קובה פטנט – זה טריק גאוני , מתכון קל ומהיר

 

גלית חיים

 

קובה פטנט – טריק גאוני

משתפת את המתכון –  ירדנה ג’נאח

כשהבן אומר אמא בא לי קובה…

אחת ושתיים פושטת ידיים ומכינה את הקובה ״פטנט ״ של נונו ג׳רי …תגידו זה לא קובה ,זה כן קובה … יעידו האוכלים והסיר ניגמר … אליפות של קובה וכן בתהליך מאוד מאוד קצר .

המרכיבים –

1/4 קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ

1/4 חבילה פטרוזיליה

1 עלה כרפס קצוצים

לערבב עם הבשר יחד עם

מלח ,

פלפל שחור ובהרט לקובה –

לצפות : בקערית 1 ביצה

בקערית שניה : סולת

אופן ההכנה –

לערבה תערובת בשר וליצור כדורים קטנים .

לקחת כדור בשר למרוח עליו מעט מביצה (לא להכניס לביצה פשוט מריחה קלה ) לגלגל בסולת

ושוב מעט מהביצה ושוב סולת,כך פעמיים. להדק .

להניח על מגש או ישר לזרוק לרוטב .

לקובה דלעת –

לטגן בסיר בצל ,עלי כרפס פרוס ,להוסיף דלעת חתוכה לקוביות.

להוסיף מלח ,פלפל, מרק עוף וכף רסק עגבניות .

מים ואז את הכדורים .

חצי שעה עד שהדלעת רכה.

לרוטב לקובה סלק –  לגרד סלק אדום לתוך סיר ואת השני לחתוך לבשל במים עם מעט שמן 2 עלי כרפס וכף רסק עד לריכוך .

מלח , סוכר ולימון לפי טעמכם האישי .

תשתמשו בתרכיז רימונים שווה יותר ❤️

להכניס את הקובות לבישול   בהחלט שווה❤️תודה נונו ג׳רי

18 תגובות על “קובה פטנט – זה טריק גאוני , מתכון קל ומהיר”

בוקר טוב אליהו.כבר שנתיים אני עושה את זה.אחלה פטנט.יוצא טעים.גם בפסח השתמשתי עם קמח מצה יצא משגע.

בטוח? ניביתי את זה פעם במרק של קוסקוס וכל הסולת התפוררה לי למרק ונהיה מרק בצקי.
לא כדאי להקפיא קודם כמו בשיטה המסורתית?

ואיי אחלה שיטה מהירה ופשוטה אימצתי כך גם בשניצילים עם קמח ועם כל מה שצריך לעשות ותמיד חשבתי בעיתי הפך לקליל ומהיר

אני עשיתי קובה סלק יצא טעים והקובות יצאו עם עטיפה דקה סימטרית ויפה.נהננו מאד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *