כמו בצידי הדרכים: פיתה לאבנה דרוזית חלום
מאת – ליאת קאדר
המרכיבים –
1.5 כוס קמח מלא בכוס מדידה
2.5 כוסות קמח לבן מנופה בכוס מדידה
1 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
1 כף שטוחה שמרים
כף שמן
מים לפי הצורך עד ליצירת בצק חלק ולא דביק
אופן ההכנה –
לשים את כל המרכיבים בקערה או מיקסר עד בצק חלק ואחיד.
משמנים קערה ומתפיחים כחצי שעה.
מחלקים ל12 כדורים , מכסים ונותנים מנוחה קטנה של 10 דקות.
מקמחים עם קמח מלא וקמח תירס מעט, מרדדים ומותחים עם הידיים כל כדור עד ליצירת בצק דק .
אני השתמשתי בקערה גדולה הפוכה ואז מתחתי והבצק גדל ונהיה דק ואת השאריות העבות שמסביב חתכתי עם סכין..
אני אפיתי על גריל חשמלי גדול.
הפעלתי רק את הגריל שמלמטה .
אפשר במחבת הפוכה גדולה על הגז, הופכים וכשזה מוכן, מכסים ב מגבת .
אם רוצים לעשות פיתה דרוזית, יש למתוח את הבצק לעלה דקקקק .
בקטנה על פיתה דרוזית –
- הפיתה הדרוזית נקראת גם “סאג'”.
- מקורן של הפיתות הדרוזיות הוא באזור הרי הגליל בישראל.
- נהוג לאכול פיתה דרוזית בידיים.
- הפיתה הדרוזית היא מקור טוב לסיבים תזונתיים.
- ניתן להקפיא פיתה דרוזית ולהפשיר אותה לפני השימוש.