איך להכין חמוצים בהכנה קלה עם רעיון מבריק!
פעם ראשונה, מה אתן אומרות ?
מאת – Linoy Avraham
המרכיבים –
1 קולורבי
1 שומר
1 כרובית
1 כרוב
1 מלפפון
1 גמבה
1 פלפל חריף ירוק (לא חובה)
2 כפות מלח
לתחמיץ:
9 כוסות מים
3 כוסות חומץ
(תלוי בכמות הירקות שלכן, המים צריכים לכסות את הירקות, היחס בין המים לחומץ הוא 3:1 לטובת המים)
2 כפות סוכר
4 כפות שמן
כפית וחצי כורכום
אופן ההכנה –
מתחילים בחיתוך גס של כל הירקות , למעט הכרובית אותה נפריד לפרחים .
שמים בקערה גדולה את כל הירקות עם המלח ומערבבים היטב.
שמים בצד כשעה לפחות.
ראוי להדגיש שהרעיון הוא בעצם “לכבוש” את הירקות במשך שעה בצורה אגרסיבית עם הרבה מלח ולכן מתקצר זמן הכבישה וזה יוצא נהדר!
לאחר מכן, שוטפים טוב טוב את הירקות מהמלח ומסננים.
בנתיים מרתיחים על הגז את התחמיץ על כל מרכיביו.
לאחר רתיחה שופכים על הירקות שבתוך הקערה
(המים צריכים לעבור את הירקות) נותנים לזה להתקרר ומעבירים לצנצנות נקיות ואטומות .
מכניסים למקרר ללילה והחמוצים שלכם – למעשה מוכנים..
בהצלחה!!