קציצות בקר עם טוויסט – כל ביס הוא חגיגה של טעמים
מאת – Eti Daniel
המרכיבים –
חצי קילו בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ דק
3 תפוחי אדמה מגורדים גס
בטטה מגורדת גס
כפית שום כתוש
ביצה
2-3 כפות קמח
חופן פטרוזיליה/כוסברה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חצי כפית פלפל שאטה גרוס
כפית בהרט
כפית שטוחה כורכום
אופן ההכנה –
ראשית נחתוך דק דק את הבצל ונעביר לקערה גדולה .
נגרד על פומפייה את תפוח האדמה והבטטה ונעביר גם כן .
בשלה הזה אפשר לסחוט בתוך חיתול או אפילו ביידים במעט את כל הירקות שלב שהוא לא חובה אך יתרום לקציצה פריכה יותר .
את הבשר התבלינים ושאר מרכיבי הקציצה נעביר גם כן לקערה
ונלוש מספר דק’ את הכל עד איחוד והוצאת החלבון מהבשר .
נייצר קציצות שוות ופכוסות מעט בעזרת הידיים
ונעביר לכלי מתאים .
כאן מגיע הטוויסט!
אם יש לכם זמן , העבירו את הקציצות לכחצי שעה לפריזר
ולאחר מכן תטגנו בשמן חם עד הזהבה .
השלב הזה יתרום לקריספיות ופריכות הקציצה מבחוץ
ומאידך,
רכות ונימוחות מבפנים .
בהצלחה !