קטגוריות
חלבי טבעוני

בייגלה מטריף עם רכות שמרגישה כמו ענן בפה

הילה סמוכה רשתי
בייגלה מטריף עם רכות שמרגישה כמו ענן בפה
מאת – הילה סמוכה רשתי
המרכיבים –
לבצק:
3 כוסות ורבע קמח לבן
2 כפות סוכר
כפית שמרים יבשים
2 כפות שמן
חצי כף מלח
כוס מים
בצק מקדים (פירוט בהמשך)
לסירופ:
2-3 כוסות מים
חצי כוס סוכר לבייגלה מתוק
לציפוי:
2 כוסות שומשום

 

לילה קודם אנחנו מכינים את הבצק המקדים,
פשוט מאוד –
בקופסא קטנה מערבבים 1/2 כוס קמח לבן, חצי כוס מים מינרלים וקורט שמרים יבשים.
משאירים לקופסא פתח קטן לכניסת אויר ומניחים על השיש במקום מוצל.
הבצק המקדים אמור להישאר לפחות 8 שעות ועד 24 שעות לפני שהוא נכנס לבצק, מידי פעם מערבבים.
אופן ההכנה –
תחילה, נערבב בקערה את הקמח, השמרים והסוכר.
מוסיפים את השמן, המים, והבצק המקדים ולשים לאיחוד המרכיבים, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דק’.
לאחר מכן, כשהבצק מוכן מעגלים יפה את הבצק ומכסים במגבת לחה. (להרטיב ולסחוט) והולכים לנוח שעה .
לאחר שהבצק שלנו נח,
אנחנו שמים 2-3 כוסות מים בסיר (מי שרוצה בייגלה מתוק שמה בסיר 3/4 כוס סוכר) ומביאים לרתיחה.
אני באופן אישי הכנתי חצי מתוק וחצי רגיל.
מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים, מותחים כל כדור ועושים חור באמצע בעזרת האצבעות ועם ידיים רטובות.
מכניסים לסיר ומבשלים על אש בינונית כל בייגלה 2 דקות מכל צד, טובלים בצלחת עם שומשום ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל190-200 מעלות 10 דקות או עד להזהבה.
מוציאים ומתענגים מכל ביס!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *