עוגות השמרים שלי ממכרות 💞
מתכון עוגת שמרים:
מאת – עדי אוחיון
המרכיבים-
ק”ג קמח
3 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים פושרים
1 כוס שמן או חמאה / מרגרינה אחת
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
חצי כפית מלח
אופן הכנה –
להכניס הכל למיקסר ללוש עד לבצק חלק .
לתת לבצק לתפוח שעה.
לחלק ל 5
לרדד כל חלק ולמרוח מה שרוצים
ממרחי שוקולד מוכנים כל ממרח.
אני מרחתי שוקולד חלבי השחר (אפשר גם פרווה, כי הבצק פרווה) ופיזרתי שקדים, אגוזים ופיסטוקים טחונים.
אפשר גם ממרח חלווה יוצא ממש טעים.
לגלגל וליצור רולדות
למרוח ביצה על העוגה לפני אפייה ושומשום
לתת התפחה חצי שעה .
אפייה 180 מעלות כחצי שעה .
מילוי שוקולד ביתי –
כוס סוכר
חצי כוס קקאו
כף גדושה שוקולית
חצי כוס שמן
או חמאה /מרגרינה מומסת
כף קינמון
מתאים למילוי – גבינה פרג וכו’