קטגוריות
בשר ראש השנה

הקרפעלך האמיתי מבית אמא

גילה עדי
תתחילו הכנות לחג אני כבר התחלתי
הקרפעלך האמיתי מבית אמא
מאת – גילה עדי
המרכיבים – 
חצי קילו קמח
כוס מים רותחים
3 כפות שמן
חצי כפית מלח
 ביצה
לשפוך את המים הרותחים על הקמח, לערבב טוב
להוסיף שמן ולהוסיף את ביצה. ללוש עד שמתקבל בצק חלק.
למילוי הבשר:
350 גרם פרגיות טחון במטחנה גסה
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית שטוחה בהרט
למילוי תפוחי האדמה:
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
פירה מ 3 תפוחי אדמה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
למרק:
דלעת חתוכה גס
2 קישואים חתוכים גס
2 בצלים חתוכים גס
2 גזרים חתוכים גס
2 ענפי סלרי
4 שיני שום
2 גרונות הודו (אפשר גם עוף)
350 גרם בקר שחתוך לקוביות
מלח
כף כורכום
אופן ההכנה – 
לחלק את הבצק ל 2 חלקים, לקמח ולרדד את העלה דק ככל הניתן. לחתוך לריבועים, למלא ולקפל משני הצדדים.
להרתיח מים עם כף מלח,
להכניס את הקרעפלך עד שהם צפים ולסנן .
להניח על מגש עם ניילון ניצמד ולרסס בשמן.
אפשר להקפיא ולחמם גם כן.
למרק,
בתבנית תנור גדולה לצלות את כל הירקות בגריל עליון מספר דק’ משדרג בצורה עצומה את הטעם והצבע.
בסיר גדול להרתיח את גרונות ההודו עם הרבה מים.
לשפוך את המים אחרי רתיחה ראשונה,
ולהכניס את הגרונות לסיר חזרה ולבשל אותן כשעה.
לאחר שעה להוסיף את קוביות הבשר והירקות.
לתבל, ולבשבל עד ריכוך הבשר .
להגיש יחד עם הקרפעלך.
חג שמח!
לעוד מתכונים לחגים לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *