זהו בצק מומלץ שמתאים לכל סוגי העוגיות
תוכלו להכין אחד כזה ומספר עוגיות שונות
תכינו ממנו עוגיות מגולגלות
עם נוטלה או תמרים
תכינו ממנו עוגיות עם ריבה בסנדוויץ
תכינו ממנו עוגיות סהרונים של רחת לוקום
או סיגר אגוזים גאורגי
אלפחורס ועוד.
המרכיבים-
קילו קמח
שקית אבקת אפייה
2 אריזות חמאה או מחמאה 400 גר’
כוס מים
3/4 כוס שמן
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
אופן ההכנה –
נכניס את כל המרכיבים לקערת המיקסר לפי הסדר ונלוש עד שמתקבל בצק חלק.
נכניס לקירור לשעה.
נחלק לכמה חלקים ונכין כל עוגייה .
למגולגלות בלבד חלקו א הבצק ל-6 רולדות.
רדדו למשטח רחב ומרחו ממרח תמרים או נוטלה.
גלגלו וחתכו לפרוסות נפרדות.
שימו על נייר אפייה
אפייה 180 מעלות כ- 20 דקות