בקלאווה- מתכון הכי טעים
תודה לאופירה פחימה יחיא האלופה על המתכון וההסבר!
❤
המרכיבים-
חבילת עלי פילו.
שמן או חמאה מומסת להברשה
3 כוסות אגוזים קצוצים (במתכון 3 אגוזי מלך טחון, אני שמתי פקאן, לוז, קשיו, פיסטוק ושקד).
לערבב לתערובת האגוזים שלושת רבעי כוס סוכר עם חצי כפית קינמון.
אופן ההכנה –
לפתוח את העלים להבריש בשמן כל עלה . לשים כמות נדיבה של אגוזים בקצה ולגלגל לגליל.
להניח על נייר אפיה בתוך תבנית, להבריש שוב בשמן ולחתוך.
לאפות על חום 180 מעלות עד להזהבה.
כשיוצא לשפוך סירופ סוכר-
לבשל עד הסמכה –
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
מיץ מחצי לימון