קטגוריות
עוגות פרווה ראש השנה

המתכון שלי למופלטה מנצחת

איילה מרציאנו

 

המתכון שלי למופלטה

משתפת מתכון – איילה מרציאנו

 

המרכיבים-

קילו קמח

כף שמרים

3 כפות סוכר

כפית מלח

רבע כוס שמן

ובין 2 וחצי ל3 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה –

לנפות את הקמח לקערה עמוקה

להוסיף שמרים סוכר ומלח ולערבב היטב ,

ליצור גומה במרכז הקערה ולהוסיף את השמן ,

להוסיף מים 2 וחצי כוסות , ולעבד היטב ,

אם הבצק יבש להוסיף עוד חצי כוס מים

לעבד עד לקבלת בצק רך וגמיש,

לשמן אותו מעט בשמן,   לסגור עם שקית ניילון,

ולשים במקום חמים חצי שעה .

לאחר חצי שעה לייצור כדורים בין 35-40

לשים בתבנית על נייר אפייה משומן , ומעל כל כדור לשפוך מעט שמן.

לחמם מחבט מטפלון שלא נידבק , או מולטי שף כפי שאני עושה. לפתוח כל כדור על השיש בעזרת הידיים,

למתחילות אני ממליצה לפתוח עם מערוך ואחר כך לשטח עם הידיים.

לטגן את הראשון, ומיד לפתוח את השני, הופכים את הראשון, ומעל מניחים את השני ואז מתחילים לפתוח את השלישי, הופכים ושמים עוד אחד , עד שנהייה לכם ערימה ,

להניח בצלחת ,

ולהמשיך עד גמר הבצק,

למרוח חמאה ודבש ולגלגל,

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *