קציצות בשר עם ארטישוק – שילוב מושלם של טעמים ומרקמים. מתכון קל ופשוט להכנה, מושלם לארוחה משפחתית.
קציצות בשר עם ארטישוק ברוטב עשיר – מנה מפנקת ומיוחדת, שתהפוך כל ארוחה לחגיגה.
קציצות בשר עים ארטישוק ותפוחי אדמה
המתכון של חנית טרבלסי
המרכיבים-
10 ראשי ארטישוק
מים כורכום מלח
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול מגורד
תפוח אדמה קטן
חופן פטרוזליה
כוסברה חופן
2 כפות סודה משקה (מוגזת)
חצי כפית ראס אל חנות
כפית כמון
מכט כורכום
פפריקה כפית
פלפל שחור
מלח
ביצה
5 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן
לרוטב –
2 בצלים
2 גמבה אדומה
3 תפוחי אדמה
סלרי עלים
זעפרן (למי שיש9 או קצת כורכום
פפריקה מתוקה
כוסברה יבשה
ראס אל חנות
מים רותחים
מרק עוף
אופן ההכנה –
את ראשי ארטשוק אני מניחה בסיר עם מים רותחים כפית כורכום שטוחה מרתיחה רבע שעה שוטפת שמה בצד.
תערובת הקציצות – לערבב בקערה –
בשר טחון ,בצל גדול מגורד וסחוט מנוזלים,
תפוח אדמה קטן מגורד דק וסחוט מנוזלים
חופן פטרוזיליה, קצוצה דק וכוסברה קצוצה דק,
2 כפות סודה מוגזת לשתייה.
חצי כף ראס אל חנות כפית כמון כפית כורכום,
כף גדושה פפריקה מתוקה קורט פלפל שחור גרוס ביצה , פירורי לחם ושמן לעסות היטב לגלגל בידיים משומנות להדק בתוך הארטישוק ולהניח בצד.
בסיר רחב לחמם 1/4כוס שמן
להוסיף 2 בצלים גדולים קצוצים שתי דקות אש גבוהה טיגון
ולהנמיך להבה.
להוסיף 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות דקות 3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים גיבעול סלרי קצוץ וקצת עלי סלרי קצוצים עירבוב מידי פעם לכסות כך רבע שעה לתת את הזמן שהכול מתרכך לא לשכוח לערבב.
מוסיפים מי שיש לה זעפרן אז כמה חוטים בכוס מים רותחים דקה ולסיר
מוסיפים כף שטוחה כורכום,
כפית כורכום כפית פפריקה מתוקה ,כף מרק עוף מלאה כפית שטוחה ראס אל חנות, כפית כוסברה יבשה.
לערבב היטב להוסיף 5 כוסות מים רותחים כוס שקופה חד פעמי לסדר את הקציצות ולצקת מהנוזלים מעט מעל.
לנענע סיר בעדינות להביא לרתיחה 3 דקות ואז לאש הכי נמוכה עם מכסה מעט פתוח עד שהנוזלים יורדים מתחת לקציצות בערך שעה.
לכבות לפזר מעט כוסברה יבשה בתאבון!