קטגוריות
טבעוני סלטים

מתכון לסלט חצילים חלומי וגם – אמא מלמדת – מדריך קצר לבחירת חציל משובח ללא גרעינים 🍆

מירב אלבז
תהליך בחירת החציל:
אז דבר ראשון עלינו לראות קודם כל מבחינה ויזואלית שהחציל נראה לנו טרי –
מתוח ולא רופס
גבעול עליון בראש החציל יהיה ירוק
בצבע סגול כהה עם ברק.
לאחר מכן,
החזיקו ביד 2-3 חצילים בגודל אחיד והשוו – הקל ביותר הוא הטוב יותר עם פחות גרעינים, המרירות של החציל תלויה במספר הגרעינים שיש בו.
עובדת בונוס מעניינת – החציל הוא בכלל לא ירק החציל הוא למעשה ענבה שזהו סוג של פרי קרוב משפחה של העגבנייה
מי לא אוהב סלטי חצילים – סלט קוביות חציל מטוגן עם מרכיבים מפתיעים
מאת – מירב אלבז
המרכיבים – 
חציל גדול
בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
פלפל גמבה חתוכה לקוביות
מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
לתיבול:
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון לפי הטעם
כפית פפריקה
קורט כמון
אופן ההכנה – 
תחילה , נחתוך את החצילים לקוביות יחסית גדולות עם הקליפה ונעביר לקערה .
בקערה נמליח את החצילים וניתן להם לשבת מעל מסננת לפחות חצי שעה לפני הטיגון.
נחמם סיר עם שמן ונתחיל במלחת הטיגון.
לפני הטיגוון מומלץ לייבש את החצילים אך אין זו חובה.
לאחר הטיגון נניח את קוביות החציל בצד להתקרר.
בנתיים נחתוך לקערה את כל מרכיבי הסלט.
אליהם נוסיף את החצילים ונתבל .
סלט טעים ומיוחד.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *